Fritata z bobem i pomidorami

Z kuchni włoskiej.

Składniki:

- 20 dag bobu,
- 2 pomidory,
- 6 jajek,
- sól ,pieprz,
- kilka listków oregano,
- olej do smażenia

Przygotowanie:

Jajka dokładnie roztrzepać, lekko doprawić solą i pieprzem. Dodać ugotowany i obrany bób oraz cząstki pomidorów. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju i wlać przygotowane jajka z warzywami. Smażyć chwile na ogniu, po czym włożyć na ok. 10 min. do nagrzanego do 200 st. C piekarnika nastawionego na funkcje grill. Fritatę zapiekać przy otwartych drzwiczkach piekarnika, z rączką patelni na zewnątrz. Trzeba przy tej czynności używać rękawic ochronnych. Podawać z gałązkami oregano.
Czas przygotowania 20 min.
Przepis na 2 osoby.

Dowiedz się więcej na temat: kuchnia włoska | bób

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje