Galaretka czereśniowa

Sezon na czereśnie.

Składniki:

Reklama

- 0,5 kg. czereśni,
- 0,3 kg porzeczek,
- 2 galaretki wiśniowe,
- 0,5 szklanki grubego cukru,
- białko jajka

Przygotowanie:

Czereśnie umyć, osuszyć, wydrylować. Porzeczki umyć i dokładnie osuszyć, maczać w białku, usunąć nadmiar i posypywać cukrem, odłożyć do dekoracji. Galaretki rozpuścić w 1 lt. wody, dodać czereśnie i schłodzić. Długa foremkę wyłożyć folią spożywczą. Tężejącą galaretkę z czereśniami wyłożyć do foremki i wstawić na min. 1 h. do lodówki. Dekorować porzeczkami.
Czas przygotowania 2 h. przepis na 10 osób.

Dowiedz się więcej na temat: galaretka | czereśnie | desery

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje