Gołąbki z kapusty włoskiej z rybą

Nieszablonowe połączenie.

Składniki:

  • główka kapusty włoskiej
  • 80 dag filetów rybnych
  • szklanka bułki tartej
  • jajko
  • olej
  • kiełki fasoli mung
  • kukurydza z puszki
  • 3 łyżki sosu balsamicznego
  • sól pieprz
  • listki kolendry

Przygotowanie:

1. Główkę kapusty włóż do dużego garnka z osoloną wodą, gotuj 10 minut. Wyjmij, zalej zimną wodą, odstaw do osączenia. Filety rybne umyj, osusz, pokrój w paski. Jajko wbij do miseczki, skłóć widelcem. Bułkę wbij do drugiej miseczki. Rybę posyp solą i pieprzem, zanurzaj w jajku i bułce, smaż kilka minut z każdej strony na oleju.

Reklama

2. Na każdy kotlecik rybny kładź kiełki fasoli mung i ziarna kukurydzy, zawijaj w liście kapusty. Na dno naczynia wlej olej, ułóż liście kapusty i gołąbki. Piecz 20 minut w temp. 180°C. Dekoruj kolendrą i sosem.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje