Grillowane kanapeczki z pesto

Pyszna przekąska z grilla.

Składniki na 6 porcji:

Reklama

- słoik marynowanej papryki (650 ml),
- papryczka chilli,
- cebula,
- 120 ml oliwy z oliwek,
- 2 łyżki octu balsamicznego,
- sól,
- 1-2 ząbki czosnku,
- pęczek bazylii,
- 2 łyżki startego parmezanu,
- pieprz,
- 2 bagietki

Przygotowanie:

Na czerwone pesto: Paprykę odsączyć. Z chilli usunąć gniazdo nasienne i posiekać, cebulę obrać i posiekać. Przygotowane składniki zmiksować z 4 łyżkami oleju i octu. Na zielone pesto: Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Bazylię umyć, grubo posiekać. Zmiksować: czosnek, bazylię, parmezan, 80 ml oliwy z oliwek. Doprawić solą i pieprzem. Bagietkę pokroić na kromeczki, smarować pesto. Na rozgrzanym grillu opiekać z obu stron.

Czas przygotowania 45 minut
Jedna porcja zawiera 1840 kJ/439 kcal
Przepis na 6 porcji

Dowiedz się więcej na temat: przystawki i przekąski | grill

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje