Grillowane nadziewane podpłomyki

Bez mięsa.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

- 1 podpłomyk,
- masło ziołowe do smarowania,
- 2 czerwone cebule,
- 1 żółta papryka,
- 2 gałązka pietruszki,
- 2 łyżki oliwek nadziewanych papryką,
- 4 bułeczki z sezamem,
- majonez do smarowania,
- 1/2 główki sałaty lodowej,
- 1 zielona papryka,
- 1 pęczek rzodkiewki,
- 4 kromki chleba pszennego,
- musztarda do smarowania,
- 1 mały ogórek sałatkowy,
- 1 cykoria,
- zioła prowansalskie

Przygotowanie:

Podpłomyk podzielić na cztery części, rozkroić i posmarować masłem ziołowym. Cebule obrać i pokroić w cienkie krążki. Żółtą paprykę umyć i również pokroić w krążki. Pietruszkę umyć, oberwać listki. Oliwki pokroić w plasterki. Przygotowanymi składnikami wypełnić podpłomyk. Bułki posmarować majonezem. Sałatę umyć, potargać na pasma. Zieloną paprykę i rzodkiewkę umyć i pokroić w krążki. Położyć na bułeczkach. Kromki posmarować musztardą. Ogórka umyć, pokroić w cienkie plasterki. Cykorię umyć i pokroić w paseczki. Składniki nałożyć na 4 kromki i nakryć pozostałymi czterema. Posypać ziołami.

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas