Grillowane plastry ananasa z zabajone

Z grilla na słodko

Składniki:

Reklama

- 1 mały ananas,
- 3 żółtka,
- 1 jajko,
- 125 g. cukru,
- 100 ml. Białego wytrawnego wina,
- 2 łyżki soku z cytryny,
- wiórki koksowe

Przygotowanie:


Ananasa umyć, pokroić w duże słupki, wyciąć twardy środek. Opiekać na rozgrzanym grillu 4-6 minut, obracając. Żółtka, jajko i cukier ucierać na parze do uzyskania kremowej masy. Dodać wino, sok z cytryny i ubijać na pianę, aż masa dwukrotnie powiększy swoją objętość. Ananasa posypać wiórkami z kokosa i podawać z zabajone.
Czas przygotowania: 30 minut
Wartość energetyczna porcji: 580 kJ/140 kcal

Znasz lepszy przepis? Przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: plastry | grill

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje