Gruszki polane czekoladą

Z chrupiącymi płatkami migdałowymi.

Składniki:

●4 gruszki

Reklama

●50 g płatków migdałowych

●100 g czekolady mlecznej

●2 łyżki jogurtu naturalnego (niekoniecznie)

Przygotowanie:

1. Gruszki umyj, obierz ze skórki (zostawiając ogonki), ostrożnie włóż do garnka z gorącą wodą i obgotuj do miękkości. Czekoladę połam na kawałki i rozpuść w gorącej kąpieli wodnej (umieść w żaroodpornej misce, po czym ustaw nad rondlem z gotującą się wodą). Podgrzewaj, aż się rozpuści. Możesz dodać do niej jogurt.

2. Gruszki wyjmij z wody, zostaw, by obeschły. Następnie polej je płynną czekoladą i posyp płatkami migdałowymi (jeśli chcesz, możesz je wcześniej lekko uprażyć na suchej patelni).

3. Owoce odstaw na kilka minut, aby czekolada zastygła. Gotowe gruszki możesz udekorować listkami mięty.


Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje