Guacamole - pasta z awokado

Świetnie sprawdzi się jako przystawka lub dodatek do kanapek.

Guacamole - tak nazywa się pyszne smarowidło, najlepsze do pieczywa tostowego lub świeżej bułki.

Reklama

Składniki:

  • awokado
  • ząbek czosnku
  • szczypta soli
  • łyżka soli z cytryny lub limonki
  • pieprz
  • pomidor (opcjonalnie)

Przygotowanie:
 Aby przygotować pastę dojrzałe awokado umyj, przekrój i wyjmij pestkę. Obierz, pokrój na małe cząstki.

Dodaj posiekany lub starty ząbek czosnku, szczyptę soli, łyżeczkę soku z cytryny lub limonki. Rozgnieć widelcem lub zmiksuj. Dopraw pieprzem. Posmaruj pieczywo, udekoruj plasterkiem pomidora. Smacznego!

Dowiedz się więcej na temat: guacamole | pasta

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje