Gulasz drobiowy z zieloną fasolką

Lekki i pożywny obiad

Zdj. ilustracyjne
Zdj. ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Mięso opłukać, dobrze osuszyć, ew. pokroić na mniejsze kawałki. Cukinię oczyścić, umyć, odciąć końcówki,a resztę pokroić w kosteczkę. Czosnek i szalotki obrać, posiekać.W garnku rozgrzać olej.Zeszklić na nim czosnek i szalotki. Dodać mięso.Smażyć je na dużym płomieniu przez 5 minut, ciągle mieszając. Potem dołożyć pastę paprykową oraz koncentrat pomidorowy. Krótko razem zasmażyć. Podlać 300-350 ml wody. Wkruszyć kostkę mięsną. Zamieszać. Poczekać, aż całość zawrze, zmniejszyć płomień i dusić pod przykryciem 35 minut. Ok. 15 minut przed końcem duszenia dodać cukinię i fasolkę (bez wcześniejszego rozmrażania).Pod koniec gotowania do gulaszu wlać śmietanę. Całość przyprawić do smaku solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.

Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas