Gulasz piwny

Czeskie piwo to flagowy produkt naszych sąsiadów. Doskonale smakuje z ociekającego pianą kufla, świetnie podkręca też smak mięsnego sosu.

Gulasz na bazie piwa to przysmak czeskiej kuchni
Gulasz na bazie piwa to przysmak czeskiej kuchni123RF/PICSEL


Mięso pokrój w kostkę, posyp sproszkowaną papryką i obsmaż na oleju.

Gdy zbrązowieje, posyp kminkiem i dolej piwa (pół butelki). Przykryj i gotuj na małym ogniu około 40 minut.

Chleb razowy pokrój na drobno, wrzuć do rondla i zalej resztką piwa. Podgotuj jeszcze około kwadransa.

Przypraw solą i pieprzem, podawaj z chlebem lub ziemniakami.

***

Zobacz także:

"Ewa gotuje": Carpaccio z półgęskaPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas