Hit Sylwestra - wytrawne mini kanapeczki!

Z żurawinowym chutney

Składniki

  • 200g konfitury żurawinowej
  • 1 duża cebula czerwona
  • 2 nieduże, twarde jabłka
  • 100ml octu jabłkowego
  • ½ szklanki soku z pomarańczy
  • ¾ szklanki cukru
  • szczypta chili
  • ½ łyżeczki imbiru
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • chleb tostowy pszenny np. Dan Cake
  • 100g dobrego pasztetu

Sposób przygotowania:

1. Cebulę i jabłka obieramy i kroimy w drobną kostkę. Przekładamy do garnka. Dodajemy ocet jabłkowy, sok z pomarańczy, cukier i gotujemy na wolnym ogniu często mieszając, aż nadmiar płynu odparuje. Całość doprawiamy przyprawami. Pod koniec dodajemy konfiturę żurawinową i jeszcze chwilę gotujemy.

Reklama

2. Z kromek tostowego chleba np. Dan Cake za pomocą szklanki wykrawamy krążki. Każdy krążek smarujemy grubą warstwą wystudzonego żurawinowego chutney i przykrywamy drugim krążkiem. Na wierzch mini kanapeczek dekoracyjnie wykładamy pasztet i dekorujemy natką pietruszki.

Smacznego!

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje