Indyk nadziewany
Szpinak idealnie pasuje do mięsa drobiowego. Spróbuj!

Składniki
- mięso
- 1 kg piersi indyka
- łyżka oleju
- zioła prowansalskie
- słodka i ostra papryka w proszku
- czosnek
- sól
- pieprz
- farsz
- 2 łyżki oleju
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- 70 dag szpinaku w liściach
- gałka muszkatołowa
- 20 dag sera gorgonzola
- 3 łyżki śmietany 18 proc.
- łyżka masła
1 min
4 osób
Sposób przygotowania
1. Pierś indyka umyj, osusz, natnij. Wymieszaj olej z przyprawami i czosnkiem. Nasmaruj mięso i schłodź przez noc. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż posiekaną cebulę i czosnek.
2. Opłucz szpinak. Dopraw i duś. Dodaj ser, śmietanę i masło. Farsz przełóż na mięso, zwiń i piecz w rękawie godzinę w temp. 180 st. C.