Indyk nadziewany

Szpinak idealnie pasuje do mięsa drobiowego. Spróbuj!

Filet drobiowy nadziewany szpinakiem
Filet drobiowy nadziewany szpinakiem123RF/PICSEL

Składniki

- mięso

  • 1 kg piersi indyka
  • łyżka oleju
  • zioła prowansalskie
  • słodka i ostra papryka w proszku
  • czosnek
  • sól
  • pieprz

- farsz

  • 2 łyżki oleju
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 70 dag szpinaku w liściach
  • gałka muszkatołowa
  • 20 dag sera gorgonzola
  • 3 łyżki śmietany 18 proc.
  • łyżka masła
1 min
4 osób

Sposób przygotowania

1. Pierś indyka umyj, osusz, natnij. Wymieszaj olej z przyprawami i czosnkiem. Nasmaruj mięso i schłodź przez noc. Na patelni rozgrzej olej, podsmaż posiekaną cebulę i czosnek. 

2. Opłucz szpinak. Dopraw i duś. Dodaj ser, śmietanę i masło. Farsz przełóż na mięso, zwiń i piecz w rękawie godzinę w temp. 180 st. C.

Najlepszy sposób na indyka z warzywamiInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?