Jajecznica Bollywood

Wyjątkowo pożywna.


Reklama

Składniki na 4 porcje:


  • 500 g filetu z kurczaka
  • Po czerwonej i żółtej papryce
  • 75 g okry
  • 1 chili
  • 8 jaj
  • 125 ml mleka
  • Sól, pieprz
  • Gałka muszkatołowa
  • 25 g sklarowanego masła
  • Curry
  • Pieprz cayenne
  • 3-4 łyżki sosu chili
  • ¼ pęczku kolendry

Przygotowanie:

Mięso pokroić w paseczki, paprykę w kostkę, okrę w plastry, chili w cienkie krążki. Jajka roztrzepać z mlekiem. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na sklarowanym maśle obsmażyć mięso, dodać warzywa i przyprawy. Wlać jajka i mieszać, aż się zetnie. Podawać posypaną pokrojona kolendrą.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje