Jarzynowa z klopsami

Wyjątkowa zupa, nawet dla najbardziej wymagających

Czas przyrządzenia: 25 minut + gotowanie 15 minut
Składniki dla: 4 porcje

Składniki

  • 3 marchewki
  • 1/2 selera
  • kawałek pora
  • 1 czerwona papryka 4 średnie ziemniaki
  • 2 kostki
  • bulionu
  • warzywnego 5 ziarenek
  • pieprzu
  • 3 ziarenka
  • ziela
  • angielskiego
  • 3 listki
  • laurowe
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki
  • mąki
  • 45 dag filetów rybnych (np. z mintaja)
  • 1 łyżeczka przyprawy do ryb
  • 2 łyżki kaszy manny
  • 1 jajko
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

1. Marchewki, seler i ziemniaki obierz. Por i paprykę oczyść. Warzywa opłucz, pokrój na kawałki. Kostki bulionowe rozpuść w 6 szklankach wrzątku. Warzywa wrzuć do garnka, zalej bulionem, zagotuj. Dodaj przyprawy. Gotuj 15 minut. Filety rybne zmiel. Wymieszaj z kaszką i jajkiem. Dodaj przyprawę, sól i pieprz. Wyrób. 2. Z masy uformuj klopsiki. Ugotuj je w posolonej wodzie. Masło stop, oprósz mąką, zrumień.3. Zasmażkę wymieszaj z odrobiną zupy, wlej do garnka z resztą zupy. Gotuj minutę. Zupę ponownie przypraw, rozlej do kokilek. Do każdej włóż po 3-4 klopsiki.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje