Jarzynowy krem z tortellini

Doskonale sprawdzi się w czasie rodzinnego przyjęcia

Składniki:

  • udko kurczaka
  • ziemniaki
  • seler
  • marchewki
  • pietruszki
  • kawałek pora
  • ziele ang.
  • liść laurowy
  • sól, pieprz
  • śmietana i mąka (opcjonalnie)
  • pierożki tortellini (po ok. 4-6 na porcję, mogą być w różnych kolorach)

Reklama

Przygotowanie:1. Ugotuj pierożki tortellini, ostudź. Udko oczyść, zalej zimną wodą, wrzuć liść laurowy, ziele ang. i gotuj na wolnym ogniu. Odszumuj. Kiedy wywar będzie już dość klarowny, dodaj obrane i pokrojone warzywa.

2. Kiedy warzywa będą już miękkie, wyjmij z garnka udko, a resztę składników dokładnie zmiksuj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. W razie potrzeby zagęść śmietaną rozrobioną z odrobiną mąki. Zupę podaj z pierożkami tortellini.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje