Jogurt gruszkowy z musli

Deser na każdą porę roku!

Składniki:

  • 10 łyżek płatków owsianych
  • 3 łyżki otrębów pszennych
  • 6 łyżek płatków migdałów
  • 5 łyżek płatków kukurydzianych, orzechy
  • 2 gruszki
  • 4 małe opakowania jogurtu naturalnego
  • miód, cytryna

Przygotowanie:

1. Rozgrzej patelnię bez tłuszczu. Wsyp na nią płatki owsiane oraz otręby i płatki migdałów. Praż, często potrząsając patelnią, aż zaczną wydzielać aromat i zezłocą się. Zdejmij z patelni. Wymieszaj z płatkami kukurydzianymi.

Reklama

2. Wyłuskaj i posiekaj kilka orzechów włoskich, również zrumień je na suchej patelni i połącz z pozostałymi składnikami muesli. Gruszki obierz, przekrój na ćwiartki, pozbaw nasion. Miąższ pokrój na kawałki, skrop sokiem z cytryny.

3. Jogurt naturalny dopraw do smaku miodem. W miseczkach układaj na przemian jogurt, pokrojone gruszki oraz domowe musli. Ostatnią warstwę powinny stanowić owoce.


Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje