Kaczka w cieście francuskim z orzechami

Delikatna i krucha. Rozpływa się w ustach!

Czas przyrządzenia: 1,5 godziny
Składniki dla: 4 osoby

Składniki

  • Kaczka:
  • 2 piersi z kaczki
  • majeranek
  • imbir
  • 2 goździki
  • cebula
  • marchew
  • natka
  • listek laurowy
  • tymianek
  • Ciasto i farsz:
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 40 dag łuskanych orzechów włoskich
  • 2 łyżki mąki ziemniacznej
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Pierś z kaczki umyj, osusz, pokrój na mniejsze kawałki. Przyprawy wrzuć do litra wody, zagotuj, włóż mięso, duś pod przykryciem 40 minut. Wyjmij mięso, ostudź.

2. Orzechy posiekaj, dodaj dwa jajka, mąkę,przyprawy. Wymieszaj, wyrób dłonią farsz. Ułóż go na cieście, na nim kawałki mięsa. Całość zawiń w rulon. Piecz do zrumienienia ciasta. Podawaj pokrojone.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje