Kanapkowe szaszłyki z mozzarellą i śliwkami kalifornijskimi

Powrót dzieci do szkoły to dla rodziców liczne wyzwania, także te kulinarne. Nie jeden rodzić głowi się, co zapakować swoim pociechom do szkolnej śniadaniówki, która przecież wcale nie musi być nudna.

Szaszłyki
Szaszłykimateriały prasowe

Składniki

  • 6 małych kromek pieczywa, różnego
  • 3 łyżki serka kanapkowego (typ Philadelphia)
  • 4 posiekane śliwki kalifornijskie
  • 6 całych śliwek kalifornijskich
  • kilka listków mięty
  • kulki mozzarelli
  • winogrona zielone i winogrona czerwone
  • patyczki szaszłykowe

Sposób przygotowania

Serek kanapkowy wymieszaj z posiekanymi śliwkami i odrobiną posiekanej mięty, tak przygotowaną pastą posmaruj kromki pieczywa, składając je w kanapki. Kanapki pokrój na mniejsze części: kwadraty, prostokąty, trójkąty. Na patyczki szaszłykowe nadziewaj kanapeczki, śliwki kalifornijskie, mozzarellę, świeże listki mięty i winogrona.

Kolorowy deser dla dzieciInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?