Karmelowy popcorn

Słodka wersja popularnej przekąski.

Składniki:

  • 190 g popcornu
  • 3 łyżki oleju  roślinnego
  • 150 g  masła
  • szklanka brązowego cukru
  • 90 g miodu

Reklama

Przygotowanie:

1. Rozgrzej w garnku olej i dodaj ziarna popcornu. Trzymaj na średnim gazie pod przykryciem. Kiedy usłyszysz, że popcorn zaczyna strzelać, potrząśnij patelnią. Gotowy przełóż do miski. Wyrzuć ziarna, które się nie otworzyły.

2. Umieść masło, cukier, miód w garnku i gotuj, aż się rozpuszczą. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 5 minut, by karmel miał ładny, złotawy kolor.

3. Polej ziarna karmelem i potrząśnij kilka razy miską, by sos pokrył równomiernie popcorn. Przełóż na papier i poczekaj, aż wystygnie.

Dowiedz się więcej na temat: popcorn | przekąski

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje