Kasza gryczana z bryndzą

Według przepisu Ani Starmach

Składniki:

  • 200 g kaszy gryczanej
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 10 suszonych pomidorów
  • 1 pęczek pietruszki
  • cebulka dymka
  • 4 ogórki gruntowe
  • garść czarnych
  • oliwek
  • garść pestek dyni
  • 100 g bryndzy
  • oliwa
  • ocet balsamiczny
  • 1 zmiażdżony ząbek czosnku

Reklama

Przygotowanie:
Ugotuj kaszę według instrukcji na opakowaniu. Pokrój pomidorki koktajlowe i suszone, ogórek, posiekaj pietruszkę i dymkę. Zgrilluj na patelni pestki dyni. Oliwę wymieszaj z octem balsamicznym i czosnkiem. Wymieszaj kaszę z warzywami, pestkami, pokruszoną bryndzą i sosem z oliwy.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje