Kaszotto drobiowe

Sycące i bardzo zdrowe danie

Kasza pęczak z kurczakiem
Kasza pęczak z kurczakiem123RF/PICSEL

Składniki

  • 40 dag fileta z kurczaka
  • 1 szkl. grubej kaszy jęczmiennej (pęczaku)
  • 1 duży por
  • 1 duża czerwona papryka
  • 2 szkl. bulionu drobiowego
  • sól
  • pieprz, granulowany
  • czosnek
  • kminek
  • posiekana natka pietruszki
  • 3 łyżki oleju
4 osób

Sposób przygotowania

1. Mięso opłucz, pokrój w grubą kostkę. Posyp solą,pieprzem i odrobiną czosnku. 

2. W garnku rozgrzej olej. Zrumień na nim kawałki kurczaka. Wyjmij je. Na tym samym tłuszczu smaż kaszę przez 3 minuty. Porcjami wlej do niej bulion. Paprykę oraz por oczyść, pokrój na kawałki. 

3. Kiedy kasza wchłonie cały bulion (po ok. 10 min), dodaj do niej warzywa i mięso. Przypraw solą, pieprzem i kminkiem. Duś jeszcze 10-15 minut

Przepis na kaszotto z pieczonymi burakamiInteria Kulinaria
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?