Kaszotto drobiowe
Sycące i bardzo zdrowe danie

Składniki
- 40 dag fileta z kurczaka
- 1 szkl. grubej kaszy jęczmiennej (pęczaku)
- 1 duży por
- 1 duża czerwona papryka
- 2 szkl. bulionu drobiowego
- sól
- pieprz, granulowany
- czosnek
- kminek
- posiekana natka pietruszki
- 3 łyżki oleju
4 osób
Sposób przygotowania
1. Mięso opłucz, pokrój w grubą kostkę. Posyp solą,pieprzem i odrobiną czosnku.
2. W garnku rozgrzej olej. Zrumień na nim kawałki kurczaka. Wyjmij je. Na tym samym tłuszczu smaż kaszę przez 3 minuty. Porcjami wlej do niej bulion. Paprykę oraz por oczyść, pokrój na kawałki.
3. Kiedy kasza wchłonie cały bulion (po ok. 10 min), dodaj do niej warzywa i mięso. Przypraw solą, pieprzem i kminkiem. Duś jeszcze 10-15 minut