Kawa po szkocku

Naprawdę rozgrzewająca.

Składniki na 6 porcji:

- 100 g gorzkiej czekolady (70 proc. kakao),
- 1 l mocnej kawy,
- 2 łyżki brązowego cukru,
- 250 ml likieru na bazie śmietanki i whiskey (np. Baileys),
- 250 g bitej śmietany,
- pół łyżeczki kakao

Przygotowanie:

Kawę i cukier zagotować, dodać grubo posiekaną czekoladę i mieszać, aż się rozpuści. Dodać likier (nie doprowadzać do wrzenia). Śmietanę ubić (nie na sztywno). Kawę wlać do szklaneczek, nakładać śmietanę, oprószyć kakao.

Reklama

Czas przygotowania: 10 minut
Jedna porcja zawiera: 1550 kJ/370 kcal

Dowiedz się więcej na temat: kuchnia brytyjska

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje