Kilka rad gospodyń domowych

Przydadzą się w kuchni.

1. Powierzchnia galarety będzie gładka, jeśli naczynia, w które ją wlejesz, wstawisz wcześniej na godzinę do zamrażalnika. Po wyjęciu naczyń wlej do nich po kilka łyżek wywaru, przechylając tak by pokryły dno i brzegi. Utworzy to cieniutką warstwę galarety. Następnie wypełnij naczynie i wstaw do schłodzenia.

Reklama

2. Ze schłodzonej galarety zdejmij łyżką nadmiar tłuszczu. Galaretę podawaj z ćwiartkami cytryny, jej sok podkreśli smak przekąski.

3. Zapiekankę jajeczną możesz przygotować w podłużnej formie, tortownicy lub jeśli chcesz, od razu zrobić małe porcje w foremkach do muffinek.

4. Podczas pieczenia ciasta ptysiowego ważne jest, by nie otwierać piekarnika. Gdy go otworzymy, ciasto może opaść.

5. Ptysie do przekąsek możesz upiec dzień wcześniej.


Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje