Klopsiki na pierzynce

Idealne połączenie smaków

Składniki dla: 3-4 porcje

Składniki

  • 30 dag ugotowanej zielonej fasolki
  • 25 dag mięsa mielonego 1 jajko
  • 1/2 kajzerki sok i skórka otarta z 1/2 limonki
  • po 2 łyżki posiekanej natki kolendry i pietruszki
  • olej (najlepiej arachidowy)
  • 2 łyżki nasion sezamu
  • sól
  • pieprz
  • 1/3 szkl. bulionu

Sposób przygotowania

1. Kajzerkę zalej wodą, namocz, odciśnij. Mięso wyrób z jajkiem, kajzerką, skórką z limonki, kolendrą, szczyptą soli i pieprzu. Uformuj miniklopsiki, usmaż je na oleju. 

2. Sezam upraż na suchej patelni. Fasolkę oczyść, zalej gorącym bulionem. Dodaj klopsiki i sezam. Podgrzewaj 5 min. Domieszaj natkę, skrop sokiem z limonki i od razu podawaj.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje