Klopsiki z migdałami
Wyśmienite i proste danie
Klopsiki z migdałami i sezamem123RF/PICSEL
Sposób przygotowania
1. Bułkę namocz w mleku. Mięso oddziel od kości, zmiel z namoczoną, odciśniętą bułką i z marchewką. Dodaj zgniecione ziarenka kolendry, pieprz, sól, posiekane migdały i wbij jajko.
2. Masę wyrób i uformuj z niej pulpeciki. Obtocz je w mące oraz w sezamie i lekko obsmaż na rozgrzanym maśle (lub oleju). Po obsmażeniu podlej wodą i duś 10 minut na wolnym ogniu.
3. Śmietanę zahartuj płynem z duszenia pulpetów i dodaj do mięsa. Sos zagotuj i dopraw. Pulpeciki możesz podać z ryżem lub z ziemniakami oraz surówką. Serwuj z sosem.
Zmysłowe smaki: Klopsiki z indyka w sosie koperkowymInteria.tv