Koktajl z krewetek

Wiosenny przysmak z owoców morza.


Reklama


Składniki na 5 porcji:

- 1 opakowanie krewetek,
- 3 jajka ugotowane na twardo,
- 2 małe czerwone cebule,
- 1 zielony ogórek,
- mała puszka kukurydzy,
- 3 pomidory,
- 1 cytryna,
- sól, pieprz,
- 3 łyżki majonezu,
- 1,5 łyżki ostrego ketchupu

Przygotowanie:

Krewetki rozmrozić i sparzyć wrzątkiem, ostudzić. Jajka pokroić na ćwiartki, cebulę w piórka, pomidory w cząstki, kukurydzę opłukać. Majonez połączyć z ketchupem, doprawić solą i pieprzem, ewentualnie można dodać łyżkę winiaku. Wszystko połączyć, udekorować cytryną i listkami zieleniny.
Czas przygotowania: 30 minut

Dowiedz się więcej na temat: koktajl | owoce morza

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje