Kotleciki rybne

Smaczna przekąska.

Składniki:

  • 60 dag filetów rybnych (dorsz, tilapia, mintaj)
  • 1 jajko
  • czerstwa bułka
  • szklanka mleka
  • 1 cebula
  • olej
  • bułka tarta
  • pół pęczka natki pietruszki
  • łyżeczka czosnku niedźwiedziego
  • sól pieprz

Przygotowanie:

1. Cebulkę pokrojoną w kostkę zeszklij na rozgrzanym oleju. Bułkę namocz w mleku. Filety drobno posiekaj ostrym nożem, dodaj jajko, odciśniętą bułkę, przesmażoną cebulkę, posiekaną natkę, suszony czosnek niedźwiedzi. Całość przypraw solą i pieprzem, wymieszaj.

Reklama

2. Masę włóż na 30 minut do lodówki. Uformuj kulki, lekko spłaszczając je dłonią. Kotlety obtocz w bułce tartej, smaż na małym ogniu, aż będą złociste. Udekoruj plastrami cytryny. Kotlety te są świetnym daniem obiadowym lub na zimno, do kanapek.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje