Kotlety mielone z fetą

Czas przyrządzenia: 20 minut
Składniki dla: 4

Składniki

  • 50 dag mielonego mięsa mieszanego
  • 1/2 szkl. oliwek
  • 10 dag fety
  • 1 kajzerka
  • 1 szkl. mleka
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • olej

Sposób przygotowania

1. Cebulę obierz, drobno posiekaj. Oliwki pokrój na kawałeczki, a fetę w grubą kostkę. Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij, dodaj do mielonego mięsa. Dołóż także bułkę, cebulę, oliwki i jajko. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Dobrze wyrób.
2. Z mięsnej masy uformuj owalne kotleciki. Do środka każdego z nich wciśnij po 2 kostki fety.
3. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju. Włóż kotleciki i smaż po 3–4 minuty z każdej strony. Podawaj pokrojone w plastry, np. z sosem tzatziki.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje