Kotlety z pomidorami i mozzarellą

Składniki na cztery porcje: • 4 kotlety schabowe z kostką, • 10 dag mozzarelli (w plasterkach), • 4 pomidory, • pęczek bazylii, • średniej wielkości cebula, • spory ząbek czosnku, • dwie łyżki oleju albo oliwy, • sól, • świeżo mielony czarny pieprz, • tłuszcz do posmarowania formy

1. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj.

Reklama

2. Pomidory umyj, jeden pokrój w plasterki, resztę w kostkę.

3. Rozgrzej łyżkę oleju. Włóż kotlety, smaż je po 4 minuty z każdej strony. Mięso oprósz solą i pieprzem.

4. Przełóż do natłuszczonej formy. Przykryj listkami bazylii, plasterkami pomidorów oraz mozzarelli. Zapiekaj 10 minut w temp. 200 st.

5. Rozgrzej resztę oleju. Zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj pozostałe pomidory. Duś kilka minut. Przypraw. Podawaj do mięsa.

Dowiedz się więcej na temat: kotlety | pomidory

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje