Krążki cebulowe

Aktualizacja

Krążki cebulowe i inny domowy fast-food zawsze wygrywa z tym kupowanym "na mieście". Krążki cebulowe mogą być też alternatywą dla sklepowych słonych przekąsek. Są od nich o wiele smaczniejsze.

Krążki cebulowe to pyszne połączenie cebuli i ciasta kukurydzianego
Krążki cebulowe to pyszne połączenie cebuli i ciasta kukurydzianego123RF/PICSEL

1. Cebule obieramy, myjemy, kroimy tak, by powstały dość grube plasterki. Oddzielamy od siebie pojedyncze krążki.

2. Obie mąki, jajko, mleko, musztardę, proszek do pieczenia i przyprawy umieszczamy w wysokim naczyniu i łączymy intensywnie mieszając, do czasu uzyskania jednolitej konsystencji.

3. Krążki cebulowe zanurzamy w powstałym cieście i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, aż do zrumieniania. Podajemy solo lub z keczupem.

* * *

Zobacz też:

Przepis na wyborne krążki z cukiniiInteria Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas