Krem Espresso-Mascarpone

Kawowy deser z serkiem Mascarpone.

Składniki na 6 porcji:

- 3 łyżki kawy rozpuszczalnej z cukrem i śmietanką,
- 3 figi,
- 250 g twarożku,
- 250 g Mascarpone,
- 2 opakowania cukru waniliowego,
- 100 g cukru,
- 3 batoniki Ferrero Giotto,
- kakao do dekoracji

Przygotowanie:

Kawę zmieszać z 3 łyżkami wrzątku. Figi pokroić na cząstki, łyżeczką wybrać miąższ. Wymieszać razem: twarożek, Mascarpone, cukier waniliowy, cukier i rozpuszczoną kawę. Dodać Giotto i miąższ fig. Nakładać do salaterek lub filiżanek. Dekorować kakao.
Czas przygotowania: 15 minut
Jedna porcja zawiera: 1420 kJ/339 kcal

Reklama

Kalkulator kalorii

Wakacje dla miłośników włoskiej kuchni!

Dowiedz się więcej na temat: krem | espresso | desery | włoskie desery | kuchnia włoska | Mascarpone

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje