Krem z groszku

Może być podawany dzieciom, które ukończyły 18. miesiąc życia.

Wygląda zachęcająco i smakuje nawet małym niejadkom
Wygląda zachęcająco i smakuje nawet małym niejadkom123RF/PICSEL

Przygotowanie:

1. Włoszczyznę umyj, zalej wrzątkiem i ugotuj wywar.

2. Umyty groszek gotuj do miękkości w małej ilości lekko osłodzonej wody. Przetrzyj przez sito.

3. Z gotowego wywaru wyjmij włoszczyznę i dodaj do niego przetarty groszek.

4. Jajko umyj, oddziel żółtko i dodaj do zupy. Wymieszaj.

5. W małej ilości zimnej wody rozprowadź kaszę, ugotuj ją i dodaj do dania.

6. Dopraw zupę śmietaną i solą. Serwuj z grzankami.

Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas