Krewetki w sosie curry

Egzotyczna przekąska.

Składniki:

  • krewetki tygrysie - 300g
  • olej słonecznikowy - 3 łyżki
  • kurkuma - 1 łyżeczka
  • imbir - 1/2 łyżeczki
  • gałka muszkatołowa - 1/2 łyżeczki
  • czosnek - 2 ząbki
  • sos piri-piri np. "Tarsmak" - 1 łyżeczka
  • mleczko kokosowe - 150ml
  •  sos sojowy - 1/2 łyżeczki
  •  sól do smaku

Przygotowanie:

1. Na patelnię wlać olej, dodać kurkumę, imbir, gałką, i wyciśnięty czosnek. Całość chwilę podsmażyć, dodać sos piri-piri, obrane z pancerza krewetki i wszystko wymieszać. Wlać mleczko kokosowe, dodać sos sojowy, sól do smaku i krótką chwilę poddusić mieszając.

Reklama

2. Podawać z ryżem lub białym pieczywem.

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje