Kule z piure z ziemniaków

Przygotuj je na obiad, a twoja rodzina będzie zachwycona!

Składniki

  • 1 kg ziemniaków
  • 1 główka włoskiej kapusty
  • 10 dag sera pleśniowego
  • 1/2 kostki masła
  • 1/2 szkl. mleka

Składniki

  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do formy

Sposób przygotowania

1. Ziemniaki ugotuj. Odcedź, utrzyj z serem, mlekiem i 1/4 kostki masła. Farsz przypraw solą, pieprzem i gałką. 

2. Kapustę oczyść, wytnij głąb, zdejmij 12 liści. Włóż je na 2 minuty do wrzącej wody. Wyjmij, osusz. Rozłóż na nich po porcji farszu ziemniaczanego. Zwiń, formując okrągłe gołąbki. Ułóż je ciasno w garnku. Na każdym połóż po kawałeczku pozostałego masła. Kostkę bulionową rozpuść w 1 szkl. wrzątku. Podlej gołąbki. Zapiekaj je 20 min w 175 st. Podawaj np. z sosem grzybowym. 

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje