Lasagne z warzywami

Z sosem pomidorowym.

Składniki na 8 porcji:

- 4 jajka na twardo,
- 3 łyżki oleju,
- puszka zielonego groszku,
- pół puszki kukurydzy,
- brokuły,
- 1 cebula,
- kilka plastrów szynki,
- koncentrat pomidorowy,
- paczka makaronu lasagne

Przygotowanie:

Płaty lasagne obgotować w osolonym wrzątku, tak, by były tylko lekko twardawe. Wyjąć i ostudzić. Układać w żaroodpornym naczyniu na przemian makaron i farsz z zielonego groszku, kukurydzy, cząstek brokułów, pokrojonych jajek na twardo, pokrojonej w paseczki szynki. Z wierzchu posypać żółtym serem. Zrobić sos. Drobno pokrojoną cebulę zeszklić na oleju, dodać rozpuszczony w szklance wody koncentrat pomidorowy. Zalać lasagne, piec ok. 30 minut.
Czas przygotowania: 40 minut

Reklama

Kalkulator kalorii

Dowiedz się więcej na temat: S.O.S. | lasagne | kuchnia włoska | makaron

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje