Leczo wegetariańskie

W węgierskim stylu.

Składniki na ok. 4 porcje:

Reklama

- 20 dag kotletów sojowych,
- cukier,
- 1/2 kg papryki kolorowej i cebuli,
- 1/2 kg marchwi i pieczarek,
- 4 ogórki kiszone, czosnek, olej,
- słoiczek koncentratu pomidorowego i keczupu,
- papryka mielona, ostra,
- przyprawa uniwersalna

Przygotowanie:

Kotlety sojowe ugotować w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej, pokroić w paski. Cebulę, paprykę, pieczarki pokroić w paski i podsmażyć na oleju. Marchew pociąć w słupki. Składniki włożyć do garnka, podlać wodą, dusić. Gdy woda trochę odparuje, dodać keczup, koncentrat i pokrojone w kostkę ogórki. Dodać też przyprawę uniwersalną, paprykę, odrobinę cukru i posiekane 3 ząbki czosnku. Chwilę jeszcze dusić. Leczo powinno być ostre i dość gęste.
Czas przygotowania 45 minut

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!".

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: potrawy wegetariańskie

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje