Leczo z grzankami

Rozgrzewa i syci

Czas przyrządzenia: 20 minut
Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • papryka czerwona
  • papryka zielona
  • 3 pomidory
  • kilka dużych pieczarek
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • puszka pomidorów w zalewie
  • 2 kajzerki
  • tymianek
  • pieprz ziołowy
  • oregano
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania

1. Cebulę obierz, pokrój w piórka, przysmaż na oleju. Wrzuć do rondelka, dodaj przyprawy, pokrojone w kostkę papryki, pomidory oraz pomidory z puszki. Całość wymieszaj, duś pod przykryciem 15 minut. 

2. Pieczarki opłucz, osusz, pokrój na części, dodaj do duszonych warzyw. Duś 10 minut. Bułkę pokrój w dużą kostkę, usmaż na suchej patelni. Dokładaj gorące grzanki do leczo tuż przed podaniem na stół. 

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje