Leczo z warzywami i grzankami

W garnku rozgrzej oliwę. Podsmaż posiekaną drobno cebulę, czosnek i papryczkę chilli.

Leczo z warzywami i grzankami
Leczo z warzywami i grzankami123/RF PICSEL123RF/PICSEL

Składniki dla 4 osób:

  • cukinia
  • 2 papryki słodkie
  • 1/3 papryczki chilli
  • 2 ząbki czosnku
  • cebula
  • 15 dag pieczarek
  • 3 pomidory
  • 250 g przecieru pomidorowego
  • łyżka cukru
  • 2 łyżki oliwy
  • papryka w proszku
  • 4 kromki bagietki
  • świeża bazylia
  • 3-4 pomidorki koktajlowe
  • sól pieprz

Sposób przygotowania:


1. W garnku rozgrzej oliwę. Podsmaż posiekaną drobno cebulę, czosnek i papryczkę chilli. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę (trochę odłóż do ozdoby), cukinię i pieczarki. Dopraw solą, pieprzem, cukrem i papryką w proszku. Pomidory sparz, obierz ze skórki. Pokrój w kostkę i dodaj do warzyw.2. Wlej przecier pomidorowy. Duś pod przykryciem 30 minut. Podawaj z grzankami z pomidorkami, bazylią i papryką.

Czas przygotowania: ok. godziny

Zmysłowe smaki: Makrela w aromatycznym sosie pomidorowymInteria.tv
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas