Lekkie spring rollsy

Pyszne, ładne danie! Warto podać i domownikom, i gościom.

Składniki

  • 10 arkuszy papieru ryżowego (ok. 22 cm; np. supermarkety, półki z azjatycką żywnością)
  • czerwona i zielona papryka
  • szczypiorek
  • sałata
  • marchewka
  • natka
  • 400 g wędzonego kurczaka

1. Warzywa umyj, oczyść, pokrój w słupki (poza sałatą - liście porwij na mniejsze kawałki). Wędzonego kurczaka pokrój w paski.

Reklama

2. Do szerokiego i dużego naczynia wlej gorącą wodę (możesz użyć np. dużej patelni). Włóż arkusz papieru i namocz go przez 15 sek. Wyjmij na ściereczkę, pośrodku połóż liście sałaty, kawałki pokrojonych warzyw i kurczaka (jeśli chcesz, możesz też użyć odrobiny serka kanapkowego do posmarowania warzyw i mięsa).

Zawiń najpierw jeden bok na nadzienie, następnie dół i drugi bok, tak by nadzienie wystawało (możesz też zwinąć je jak gołąbki).

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje