Letnia sałatka

Z bobem i fasolką szparagową.

Składniki na 4 porcje:

Reklama

- garść świeżego bobu,
- 30 dag fasolki szparagowej,
- 1/2 strączka papryki czerwonej,
- 1/2 strączka papryki żółtej,
- natka pietruszki,
- 1 łyżka oliwy z oliwek,
- sok z cytryny,
- sól do smaku

Przygotowanie:

Bób umyć, ugotować, obrać ze skóry. Fasolkę oczyścić, opłukać, po czym ugotować w lekko osolonej wodzie. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, polać warzywa na talerzu. Przyprawić, udekorować natką.

Dowiedz się więcej na temat: sałatka | fasola | sałatki | bób

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje