Letnie muffinki

Na koniec lata.

Składniki:

  • 2,5 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 10 dag masła
  • 1 szklanka mleka, 1 jajko
  • 3 gruszki
  • 3 dag orzechów włoskich

Przygotowanie:

1. Do miski wsyp mąkę, cukier oraz proszek do pieczenia, wymieszaj. Osobno połącz roztopione i przestudzone masło, mleko oraz rozkłócone jajko. Mokre składniki wlej do suchych, wymieszaj niezbyt starannie.

Reklama

2. Gruszki umyj, obierz, pozbaw gniazd nasiennych, pokrój na małe kawałki. Posiekaj orzechy włoskie. Razem z gruszkami dodaj do przygotowanego ciasta, przemieszaj. Formy na muffiny napełnij do 2/3 wysokości. Piecz 20-25 minut w 180 st.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje