Łosoś pieczony w sosie tatarskim

Pomysł na lekki i smaczny obiad!

Składniki:

  • 70 dag łososia
  • 1 łyżka masła
  • 1 cebula
  • 1 listek laurowy
  • 1 łyżka świeżego tymianku lub szczypta suszonego
  • sól, pieprz
  • sos tatarski np. Premium Tarsmak

Przygotowanie:

1. Umytą rybę podzielić na porcje. W żaroodpornym naczyniu podgrzać masło. Ułożyć rybę, posypać solą i pieprzem, przykryć plastrami cebuli. Posypać rybę tymiankiem i pokruszonym listkiem laurowym. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na około 35 minut.

Reklama

2. Po schłodzeniu rybę polać sosem tatarskim.

Smacznego!

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje