Makaron z kaparami i bazylią

Przepis dla dwojga.

Składniki:

Reklama

- 0,5 paczki makaronu,
- kilka pomidorków cherry,
- kilka listków bazylii,
- 1 łyżka kaparów,
- 0,5 małego słoika zielonych oliwek,
- 2 łyżki masła,
- sól, pieprz,
- 0,5 małego ząbka czosnku

Przygotowanie:

Na rozgrzanym maśle zeszklić starty czosnek, dodać kapary oraz pokrojone pomidorki i oliwki, chwile smażyć, wrzucić pokrojoną bazylie, przemieszać i połączyć z ugotowanym makaronem. Podawać posypany listkami bazylii.
Czas przygotowania 30 min.
Przepis na 2 osoby.

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Lubisz makarony? Wypróbuj też:

Dowiedz się więcej na temat: potrawy wegetariańskie | makaron

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje