Makaron z patelni

Pożywny obiad w 40 minut.

Składniki na 4 porcje:

- 1 cebula,
- 2 zielone papryki,
- 200 g kabanosów,
- 400 g białej kapusty,
- 2 łyżki sklarowanego masła,
- 400 ml bulionu warzywnego,
- 400 g makaronu Tagliatelle (wstążki),
- sól,
- 200 g pomidorów koktajlowych,
- pęczek pietruszki,
- 150 g Creme fraiche,
- czarny pieprz

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w drobną kostkę, papryki w cienkie krążki, kabanosy na plasterki. Kapustę poszatkować. Na sklarowanym maśle mocno obsmażyć kabanosy, zdjąć z patelni. Przesmażyć cebulę i paprykę, dodać kapustę i również przesmażyć. Zalać bulionem i dusić 15 minut. Makaron ugotować w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu.
Pietruszkę posiekać, pomidory poprzekrawać. Makaron odcedzić i dodać do kapusty. Dodać pomidory i kabanosy. Doprawić solą, pieprzem i gotować dalsze 5 minut, wmieszać pietruszkę. Dekorować kleksem z creme fraiche i pieprzem. Resztę creme fraiche serwować osobno.
Czas przygotowania: 40 minut
Jedna porcja zawiera: 3310 kJ/791 kcal

Dowiedz się więcej na temat: makaron

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje