Makaron zapiekany ze szpinakiem i serem

Szpinak mrożony; 250 g makaronu typu rurki; główka czosnku; kostka rosołowa; szklanka śmietany, ser pleśniowy (najlepiej bez dodatków)

Porcja dla 4 osób.
Stopień trudności - łatwy.
Czas przyrządzenia - 40 min.
Zawartość tłuszczu - mała.

Reklama

Przyrządzanie:

A. W garnku podgrzewamy mrożony szpinak, wrzucamy kostkę rosołową, mieszamy, doprowadzamy do wyparowania wody. Potem wrzucamy rozgnieciony czosnek, na koniec dodajemy śmietanę i mieszamy.

B. Do żaroodpornego naczynia wrzucamy ugotowany makaron, mieszamy go ze szpinakiem, wrzucamy pokrojony w "trójkąciki" ser pleśniowy, mieszamy i zapiekamy w piekarniku przez 20 min. w temperaturze 180 stopni.

Nasza rada:

Im więcej czosnku tym smaczniejsze.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: ser pleśniowy | makaron | szpinak

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje