Malinowy serniczek

Słodki i delikatny. Tak smakuje lato!

Sernik z malinami
Sernik z malinami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Ciastka rozkrusz na drobny piasek. Następnie zalej roztopionym masłem i wymieszaj. Masą wylep dno tortownicy wyłożonej pergaminem i włóż do lodówki na 30 minut. 

2. Maliny przeznaczone na masę zmiksuj, a następnie przetrzyj przez sitko, oddzielając pestki. Żelatynę zalej wodą i pozostaw, by napęczniała. Ser zmiksuj z cukrami, dodaj mus z malin. 

3. Żelatynę podgrzej (nie gotuj!), aż się rozpuści. Zdejmij z ognia. Dodaj do niej łyżkę masy i szybko wymieszaj. Następnie przelej do pozostałej masy serowej i połącz. Wylej na ciasteczkowy spód. Wyrównaj. Włóż do lodówki na 2 godziny. Wierzch udekoruj owocami.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas