Meksykański kurczak w sosie mole

Z czekoladą i chili!

Składniki:

  • 2 piersi z Kurczaka Zagrodowego
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 cebula
  • czerwona puszka pomidorów krojonych
  • 1 papryczka chili
  • 100 g czekolady gorzkiej
  • sól i pieprz
  • garść posiekanych pistacji
  • ryż do podania

Przygotowanie:

1. Piersi Kurczaka Zagrodowego pokroić w średniej wielkości kostkę. W garnku o grubym dnie rozgrzać oliwę, wrzucić posiekaną cebulę oraz chili. Gdy cebula się zeszkli dodać mięso, podsmażać kilka minut, mieszając.

Reklama

2. Dodać pomidory i czekoladę, dusić, aż czekolada się rozpuści, doprawić solą i pieprzem. Podawać z ryżem, posypane pistacjami.

Smacznego!

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje