Mięsna szpadka w trzech smakach

Wybierz swój ulubiony!

Składniki:

  • 100g filetu z indyka
  • 100g polędwiczki wieprzowej
  • 100g schabu bez kości
  • 2 łyżki oleju
  • musztarda sarepska np. Tarsmak

Składniki-przyprawy:

  • do indyka: sól, kurkuma, miód, musztarda, imbir
  • do polędwiczki: sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, czosnek, majeranek
  • do schabu: sól, papryka słodka, płatki chilli, zioła prowansalskie

Przygotowanie:

1. Mięso oczyścić z błonek, umyć, lekko rozklepać tłuczkiem, doprawić poszczególnymi przyprawami, a następnie natłuścić olejem i odstawić do lodówki na minimum godzinę.

Reklama

2. Każdy kawałek nadziać na dwie szpadki do szaszłyków i zgrillować na średnio rozgrzanym ruszcie z obydwu stron. Podawać z musztardą sarepską.

Smacznego!

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje