Miętowy przysmak

Bardzo oryginalne danie. A jakie pyszne!

Składniki Omlet

  • 8 jajek
  • 2 łyżki posiekanej mięty
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej
  • po szczypcie chili i soli
  • olej

Składniki Sałatka

  • mała kapusta pekińska
  • 5-6 łodyg selera naciowego
  • kawałek pora
  • 25 dag sera półtłustego pokruszonego
  • 4 łyżki jogurtu greckiego po 1/2 łyżeczki mielonych nasion kolendry
  • spora szczypta mielonej gałki muszkatołowej
  • 1/3 łyżeczki kurkumy
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku


1 Omlety: jajka roztrzep, wymieszaj z resztą składników.Usmaż na oleju 4 omlety i pokrój je w paski.

2 Sałatka: warzywa pokrój, posyp kolendrą, gałkąi kurkumą, dopraw solą i pieprzem. Dodaj ser i jogurt.Omlety ułóż na sałatce, posyp szczypiorkiem.

Chwila dla Ciebie

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje