Minitarty grzybowe

Znakomite do czerwonego barszczu!

Czas przyrządzenia: ok. 20 min
Składniki dla: 6 porcji

Składniki - ciasto

  • 250 g mąki
  • 125 g masła
  • szczypta soli
  • żółtko

Składniki - nadzienie

  • ok. 400 g pieczarek i kurek
  • 3 jajka
  • szkl. startego sera (np. mozzarella)
  • sól, pieprz
  • dymka
  • olej

Sposób przygotowania

1. Piekarnik rozgrzej do 180 st. C. Przygotuj ciasto  wg rad z ramki z lewej strony, wylep nim okrągłe foremki do tart, piecz 20 min na złoto. 

Reklama

2. Grzyby umyj, osusz, pokrój, obsmaż na oleju  z cebulką z dymki, dopraw (szczypiorek odłóż pokrojony). Na upieczonych spodach rozłóż grzyby, zalej jajkami roztrzepanymi z serem i doprawionymi. Piecz jeszcze 30 min. Podaj posypane szczypiorkiem (możesz go dodać też do masy jajecznej przed pieczeniem). Świetne do zupy, np. barszczu.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje