Minitarty grzybowe

Znakomite do czerwonego barszczu!

Czas przyrządzenia: ok. 20 min
Składniki dla: 6 porcji

Składniki - ciasto

  • 250 g mąki
  • 125 g masła
  • szczypta soli
  • żółtko

Składniki - nadzienie

  • ok. 400 g pieczarek i kurek
  • 3 jajka
  • szkl. startego sera (np. mozzarella)
  • sól, pieprz
  • dymka
  • olej

Sposób przygotowania

1. Piekarnik rozgrzej do 180 st. C. Przygotuj ciasto  wg rad z ramki z lewej strony, wylep nim okrągłe foremki do tart, piecz 20 min na złoto. 

Reklama

2. Grzyby umyj, osusz, pokrój, obsmaż na oleju  z cebulką z dymki, dopraw (szczypiorek odłóż pokrojony). Na upieczonych spodach rozłóż grzyby, zalej jajkami roztrzepanymi z serem i doprawionymi. Piecz jeszcze 30 min. Podaj posypane szczypiorkiem (możesz go dodać też do masy jajecznej przed pieczeniem). Świetne do zupy, np. barszczu.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje